Skip to main content

Sociaal verantwoord

Een positieve bijdrage leveren aan onze samenleving is voor Mensacatering belangrijk. Daarom bieden wij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans. Onder ander door het aanbieden van stage- en werkervaringsplaatsen. Dit doen wij samen met Pluryn/Werkzin.

 

Powered by Pluryn/Werkzin
Werkzin is een onderdeel van Pluryn. Dit is een landelijk werkende organisatie voor zorg aan en behandeling van mensen met complexe zorgvragen. Zorgvragen op het gebied van wonen, werken, leren en vrije tijd.

Werkzin is er voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld door een lichte verstandelijke beperking, een lichamelijke beperking en/of psychiatrische problemen. Werkzin is een opleidingscentrum die vakvaardigheden combineert met veel werkervaring. Deze werkervaring kunnen jongeren opdoen bij Mensacatering. Werkzin is een goede voorbereiding op een (betaalde) baan en heeft daarmee een belangrijke sociale functie.

De jongeren die via Werkzin bij ons aan de slag gaan leren het volledige cateringvak kennen. Vanaf de inkoop van voedingsmiddelen, het bereiden van gerechten, de verkoop van producten tot het opruimen en schoonmaken van werkruimten.

De jongeren die in ons bedrijf werken volgen een opleidingstraject voor horeca. Een groot deel van hen heeft als doel het behalen van een MBO diploma niveau 1. Binnen het traject voor de horeca starten deelnemers in het arbeidstrainingscentrum van Werkzin. Daar leren ze basisvaardigheden zoals de regels rond hygiëne en veiligheid. Daarna doen de jongeren bij ons hun praktijkervaring op. In sommige gevallen bevalt dit zo goed dat de deelnemer na afronding van de opleiding bij ons in dienst blijft.