Skip to main content

Gezonde kantine

De keuze voor duurzame producten is voor ons vanzelfsprekend. Deze producten zijn een goede basis voor gezonde voeding. Mensacatering volgt de richtlijnen van het Voedingscentrum bij de bereiding van gerechten en samenstelling van haar assortiment. Speciaal voor onderwijsinstellingen volgen wij de richtlijnen voor de Gezonde kantine van het Voedingscentrum.

Maar wanneer is voeding in een kantine gezond? Volgens de richtlijn van het Voedingscentrum is een kantine gezond wanneer het aanbod voor 75% bestaat uit basisproducten en voor maximaal 25% uit niet-basisproducten. Basisproducten zijn bijvoorbeeld fruit, volkoren broodjes of salades. Snacks en snoep vallen in de categorie niet-basisproducten.

De richtlijnen voor voeding veranderen met de dag. Wij houden de ontwikkelingen scherp in de gaten en stemmen onze dienstverlening hierop af. Onze uitdaging is om binnen de kaders van gezonde voeding een breed en lekker assortiment aan te blijven bieden. Wat ons betreft is daarbinnen zeker ruimte voor het broodje kroket. Ons doel is dat iedere gast met plezier bij ons komt lunchen of een tussendoortje scoort! Op verantwoorde wijze, dat wel.