Skip to main content

Beleg

Vlees(waren), vis, kaas en ei behoren tot de schijf van vijf omdat ze onmisbare voedingsstoffen leveren zoals eiwitten, vetzuren, ijzer, calcium en B-vitamines. Wel is het oppassen met sommige soorten vlees en kaas. Zij kunnen veel verzadigd vet bevatten wat het cholesterolgehalte in het bloed verhoogd. Vandaar dat u in ons assortiment vooral de magere varianten vindt.

In ons assortiment:

  • Vleeswaren zoals beenham, kipfilet, rosbief en magere smeerpaté
  • Diverse soorten verse vis, denk aan zalm (gerookt / gestoomd), makreel (gerookt / gestoomd) en haring
  • Kaas en smeerkaas in diverse smaken (20+ of 30+), hüttenkäse, mozzarella, camembert (30+ of 45+), verse geitenkaas, verse kaas light (8%) en kaas met plantaardig vet
  • Zuivelspread
  • Gekookt ei

Van het volgende beleg bieden wij porties van maximaal 15 gram aan. Dit beleg is minder gezond door toevoegingen.

  • Salades: eiersalade, zalmsalade, tonijnsalade, krabsalade, garnalensalade, selderie- of koolsalade
  • Smeersels als vegetarische paté, humus, pindakaas, noten- en zadenpasta’s
  • Zoet beleg zoals jam, honing, (appel)stroop en vruchtenhagel

> Terug naar overzicht